Bewegen met Zora

Zora is een kleine humanoid robot van 57 cm hoog met een aaibaar uiterlijk. Zora kan communiceren, dansen, spelletjes spelen, voorlezen, de animatie aanvullen en bewegingsoefeningen doen. Zora doet het voor en de cliënten doen het na.

Ipse de Bruggen gaat in 2018 twee Zora’s inzetten om beweging te stimuleren onder cliënten met een verstandelijke beperking. Zora wordt ingezet in het sportcomplex en de dagbestedingen in Nieuwveen en Nootdorp. Het doel is om gezondheid en welzijn te stimuleren door meer bewegen.

Een mooie bijkomstigheid is dat Zora de communicatie met cliënten stimuleert én verbetert. Veel cliënten die bij Ipse de Bruggen wonen hebben een vorm van Autisme. Communiceren is dan vaak erg complex. Er is tot nu toe gebleken dat Zora juist erg goed kan communiceren met deze cliënten. Hij praat altijd op dezelfde toon, heeft geen mimiek en reageert altijd op dezelfde manier. Dit is voorspelbaar gedrag en uitermate geschikt voor deze doelgroep.

PL Fondsenwerving heeft zorggedragen voor de aanvullende financiering voor de aanschaf van de twee Zora’s. De aanschaf is mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Stichting SPZ, Zabawas, het Sint Nicolaas Gasthuis en Fonds 1818.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.