In de ouderenzorg waren Waardigheid en Trots gelden beschikbaar voor de invulling voor een zinvolle dagbesteding voor bewoners en het versterken van de deskundigheid van personeel. Inmiddels zijn de Waardigheid en Trots gelden bij meerdere zorgorganisaties op. Heel veel mooie projecten voor een zinvolle dagbesteding zijn door deze gelden mogelijk gemaakt. Maar hoe krijg je deze activiteiten nu gefinancierd nu dat de Waardigheid en Trots gelden op zijn?

In Nederland zijn er diverse vermogensfondsen die donaties geven voor de verbetering van het welzijn en kwaliteit van leven van ouderen. Er zijn nationale fondsen en ook regionale fondsen. Het is wel een kunst om de juiste fondsen te vinden voor de juiste wens.

Waarvoor kun je een donatie aanvragen bij een vermogensfonds?

Denk bijvoorbeeld aan feestelijke activiteiten voor bewoners ter gelegenheid van een jubileum van een zorglocatie, muziekconcerten in het verzorggingshuis, inrichting voor activiteitenruimten, gezamenlijke ruimte of voor een tuin, beweeg- en snoezelmaterialen, Tovertafels en duo-fietsen. Alles wat het welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen bevordert die in een instelling wonen.

Welke spelregels zijn er als je een aanvraag wilt indienen bij een vermogensfonds?

  • Voor 75% van de kosten kun je aanvragen indienen bij diverse fondsen. Een vereiste is wel dat de organisatie/zorglocatie zelf 25% van de kosten bijlegt, omdat zorgorganisaties zorgfinanciering krijgen.
  • Een goed projectplan en begroting van de kosten is belangrijk voor het slagen van een aanvraag bij een vermogensfonds.
  • Een dekkingsplan met meerdere fondsen en financiers.

Waar kunnen wij bij ondersteunen?

  • Wij hebben goede voorbeelden en formats voor projectaanvragen
  • Wij weten waar je voor kunt aanvragen bij fondsen en voor welke kosten
  • Wij weten de juiste fondsen te vinden nationaal en regionaal om de aanvragen bij in te dienen
  • Wij zijn bedreven in goede relatiemanagement met fondsen
  • Wij ondersteunen ook bij de financiële afwikkeling nadat het project is uitgevoerd
  • Wij ontzorgen u bij de fondsenwerving

Heb je hulp nodig bij het benaderen van fondsen voor projecten voor ouderen? Of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.