Ouder Kind Dag 2023

De Ouder Kind Dag is een sportdag specifiek voor kinderen (5-14 jaar, basisschool) met NAH (niet-aangeboren hersenletsel), hun ouders, broers en/of zussen. Veel van deze kinderen vallen in het onderwijs en het dagelijkse leven tussen wal en schip. Na de eerste levensjaren blijkt door het hersenletsel een steeds grotere achterstand te ontstaan op leerniveau en op sociaal-emotioneel gebied. Het leidt in veel gevallen tot spanningen binnen het gezin, buitensluiting en isolement. Het doel van de Ouder Kind Dag is daarom verbinding, beweging en plezier, opbouw van zelfvertrouwen en sociaal contact en interactie.

De Ouder Kind Dag wordt georganiseerd door de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation.

Op zaterdag 16 september 2023 werd deze dag voor de vijfde keer georganiseerd en werden 58 gezinnen welkom geheten uit heel Nederland. De teams en spelactiviteiten waren speciaal afgestemd op de beperkingen van deze kinderen. Deskundige begeleiders vanuit het werkveld waren aangewezen als teamleider. Alle teams werden daarbij ondersteund door de activiteitenleiders van de sport/spelonderdelen en vrijwilligers van de Hersenstichting. Ook de ondersteunende rol van de broers en/of zussen is hierbij niet te onderschatten, zij waren daarom ingedeeld in hetzelfde team.

Het was een geslaagde dag waarbij de kinderen hebben kunnen spelen, sporten, meedoen en samen plezier maken.

PL Fondsenwerving heeft voor de edities van 2021 tot en met 2023 fondsen geworven om de Ouder Kind Dag mogelijk te maken.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.