Een kerstconcert voor 1.000 ouderen

Sfeervolle kerstmuziek, 350 enthousiaste koorleden, piepjonge violisten, ruim 120 vrolijke vrijwilligers en 1.000 gasten. Het Amstelring Kerstconcert voor ouderen in Het Concertgebouw was een onvergetelijke ervaring.

Ruim duizend ouderen, mensen met een handicap en mantelzorgers genoten donderdag 15 december 2016 van de kerstklassiekers die door het Grootkoor Holland werden gezongen. “Het is zo fijn om hier te zijn, de zaal is prachtig en ik vind het fantastisch om mee te zingen met kerstliederen die ik nog van vroeger ken,” aldus mevrouw De Kenter. “En op het einde zongen we met z’n allen ‘Kerstmis in de Jordaan’, zo heerlijk om dat weer eens te zingen!”.

Ruim 120 vrijwilligers zorgden dat alles goed, snel en vooral feestelijk verliep. Met een vrolijke kerstmuts op boden vrijwilligers de oudere een arm om op te leunen, of zij duwden de rolstoelen over de pluche vloerbedekking van Het Concertgebouw.

Vlak voor en vlak na het concert speelde zich buiten een grote logistieke operatie af. Rolstoelbussen en touringcars reden onder leiding van Connexxion af en aan, verkeersregelaars leidden automobilisten om. Kortom een goed geoliede logistieke machine in hartje Amsterdam.

PL Fondsenwerving verzorgt al 3 jaar de fondsenwerving voor dit grote en bijzondere project. Fondsen, bedrijven en leveranciers worden benaderd voor een bijdrage en dit jaar is ook crowdfunding ingezet. Diverse bedrijven zijn met hun medewerkers komen helpen als vrijwilliger. Met de steun van al deze betrokken partijen is het kerstconcert mogelijk gemaakt.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.