Special Media Awards

Met de Special Media Awards wordt op een leuke en positieve manier aandacht gegeven aan de meerwaarde van media voor mensen een verstandelijke beperking. De Special Media Awards draagt bij aan een mediawijze, inclusieve digitale samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking actief betrokken zijn.

Een leuk online leven is een onlosmakelijk onderdeel van een goed leven, en kan alleen als je er toegang toe hebt, de risico’s kent, de kansen kunt benutten en ondersteuning krijgt als je dat nodig hebt. Met regelmaat komen mensen met een (lichte) verstandelijke beperking die sociale media gebruiken negatief in beeld. Daarbij belichten de media met name dat deze groep extra kwetsbaar is en de risico’s die daarbij spelen.

Sinds 2019 organiseert Amerpoort de Special Media Awards tijdens de landelijke Week van de Mediawijsheid. Dit jaar vindt het plaats op vrijdagavond 5 november 2021 in Beeld en Geluid in Hilversum met publiek en een livestream naar YouTube.

PL Fondsenwerving is al sinds de eerste editie in 2019 betrokken bij de Special Media Awards en heeft fondsen geworven voor de editie van 2019, 2020 en 2021. Ook in 2023 werven we weer fondsen voor de Special Media Awards.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.