Beleef- en beweegtuin De Pol

Woonzorgcentrum De Pol, onderdeel is van Beweging 3.0, bevindt zich aan de rand van Nijkerk midden in het groen. Op de locatie wonen 100 ouderen, verblijven 34 revalidanten en komen per dag gemiddeld 15 cliënten naar de dagbesteding.

Het centrum had de wens om hun beleefpad uit te breiden met een aantal beleefelementen en beweegapparaten om zo bewegen, naast wandelen, meer aan te moedigen. Er is o.a. een jeu de boulles baan aangelegd om spel en sociale contacten tussen bewoners, bezoekers en familie te stimuleren. De verhoogde plantenbakken met geurende kruiden en planten en de diverse kunstobjecten zijn geplaatst om de zintuigen te stimuleren. Daarnaast is een Boter-Kaas-Eieren spel, een belevingsportaal met spiegels en een klankenwoud geplaatst.

Het is een plek geworden waar bewoners, bezoekers en buurtbewoners fijn kunnen bewegen en ontspannen, wat erg belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn.

PL Fondsenwerving heeft de fondsen geworven voor de inrichting van beleef- en beweegtuin De Pol. Mede dankzij de bijdrage van Van den Tweel Foundation, Dr. C.J. Vaillantfonds, Pasman Stichting en Stichting Welzijn Senioren kon deze fantastische tuin gerealiseerd worden.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.