Waardevol geschiedschrijven van de Paula Stichting

Oud-bewoners van de locatie Oosterbeek hebben de afgelopen jaren steeds meer interesse voor hun verleden. Veel vrouwen komen langs die hun dossiers willen inzien en ook kinderen van vrouwen die vanuit de Paula Stichting zijn geadopteerd.

Begin 2022 is deze locatie van Moviera in Oosterbeek gesloten. Daarom is er besloten een waardevol toegankelijk boek te schrijven welke voor de vele oud-cliënten en hun afstandskinderen helpt bij het verwerken van hun vaak traumatiserende verleden.

Fijn dat PL Fondsenwerving de fondsen heeft kunnen werven voor het geschiedschrijven ‘Zij kwamen nooit voor niets’ wat bijdraagt aan de nazorg die Moviera als rechtsopvolger van de Paula Stichting op zich neemt.

Het boek met veel illustraties is geschreven door Anton Renssen en werd afgelopen 1 april gepresenteerd.

Zo fijn als je net dat ene puzzelstukje terug kunt vinden.

Miranda, 52 jaar: “Dat ik mijn Italiaanse familie heb ontdekt, dank ik aan mijn adoptiedossier dat nog bij Moviera, de vroegere Paula Stichting, bewaard was gebleven. Door het inzien van mijn dossier heb ik iets gevonden van mijn familie, mijn wortels, dus van mijn identiteit. Het dossier bevat waardevolle informatie die voor mij, als afstandskind, een heel belangrijke bijdrage heeft geleverd om mijn identiteit te vinden. Zelfs wanneer ik géén familie had gevonden, was het belangrijk geweest. De informatie die ik in mijn dossier las, heeft ervoor gezorgd dat er een paar stukjes uit de puzzel van mijn leven op hun plek vielen. Dit is echt heel waardevol geweest!”

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.