Buurttuin De Holmtuin

De Holmtuin is een tuin en ontmoetingsplek in de wijk Bornholm. De buurttuin is tot stand gekomen dankzij een groep zeer enthousiaste vrijwilligers uit de wijk onder begeleiding van een projectleider van Amstelring. Verpleeghuis Bornholm van Amstelring heeft het veld ter beschikking gesteld voor de buurttuin. Professionals en vrijwilligers hebben samengewerkt om de buurttuin tot een succes te maken! De vrijwilligersgroep is divers in leeftijd en achtergrond. De bezoekers van de tuin zijn dat nog veel meer. Veel verschillende bewoners uit de wijk zijn op diverse manieren betrokken bij de tuin: de één brengt boeken, de ander doneert plantjes, weer een ander zorgt voor de speeltoestellen, iemand verzorgt zelfgemaakte versiering voor bijvoorbeeld het Halloweenfeest en ga zo maar door. Het project is organisch gegroeid en erg succesvol!

In de tuin zijn moestuinbakken, speelgoed, diverse planten, fruitbomen, bloembollen, een bibliotheekkast, picknickbanken, een tent en rubberen matten voor toegankelijk voor mindervaliden geplaatst. De tuin is na hard werken feestelijk geopend en er hebben al vele mooie activiteiten plaatsgevonden. Denk aan een trekkerstocht, Halloweenfeest, Paasfeest en picknickfestival.

Het is een mooie buitenplek geworden waar buurtbewoners en bewoners van het verpleeghuis elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ondernemen.

PL Fondsenwerving heeft de fondsen geworven voor de inrichting van De Holmtuin. Mede dankzij de bijdrage van RCOAK, Rabobank Schipholfonds, J.C. Ruigrok Stichting en de Bavo Stichting kon deze fantastische buurttuin gerealiseerd worden.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.