Feestweek 50 jaar Leo Polak

Verpleeghuis Leo Polak van Amstelring bestaat dit jaar 50 jaar! In de week van 20 juni t/m 24 juni hebben de bewoners, familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers dit samen gevierd met bijzondere activiteiten. Ze zijn hiermee in het zonnetje gezet!

Op maandagochtend vroeg begon de dag al met een koffiekar en heerlijke croissants. Alles was versiert en tijdens de opening die middag liep iedereen met een glas champagne over de rode loper naar zijn plek. In samenwerking met muziektherapeuten kon iedereen van het mooie muziek genieten. Na diverse speeches en de onthulling van het cadeau werd de dag afgesloten met een receptie en een diner voor de bewoners.

Op dinsdag vertrokken bussen met 80 bewoners voor een vaartocht op een grote boot. Aan boord was er koffie met taart, drankjes en bitterballen. Voor de degenen die niet mee wilden met de vaartocht was er in de middag een tropische terrasmiddag met muzikant, vers gemaakte Sangria, hapjes en drankjes.

Woensdag werden alle bewoners getrakteerd op een algehele beauty en relaxdag mogelijk gemaakt door 40 studenten van de kappers- en schoonheidsspecialisten opleiding. Kappen, knippen, föhnen, opmaken of een manicure, niets was te gek.  Voor de ontspanning waren er nog 4 masseurs en een voetreflextherapeut aanwezig.

Op de multiculturele donderdag werd een heuse modeshow gehouden van bruids- en feestkleding door de jaren heen en uit verschillende culturen. Kinderen van medewerkers liepen mee als bruidsmeisjes en jonkers. Bewoners van groepswonen liepen mee in prachtige Marokkaanse gewaden. Een DJ verzorgde de hele dag bijpassende muziek. Er waren 6 kramen waar iedereen lekkere hapjes uit allerlei culturen kon proberen. Na de modeshow werd er lekker gedanst en gefeest in de tuin.

Vrijdag werd de feestweek afgesloten met een groot podium, discoballen en kleding uit de jaren ‘70, want ABBA(tribute) trad op. Groepswonen (mensen met dementie)  hadden hun eigen straatfeest op de belevingsgangen, elke etage 1 uur lang feest met 2 geweldige zangeressen, veel familie, verse Hollandse nieuwe, bowl uit de jaren 70 of een advocaatje.

Fijn dat PL Fondsenwerving de financiering voor de feestweek heeft kunnen realiseren. De gulle giften van Stichting Vrienden van Sint Joannes de Deo, RCOAK, Stichting Vrienden van het Leo Polak en Stichting Vrienden van Amstelring hebben deze fantastische feestweek mogelijk gemaakt.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.