Kookapp voor mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking kunnen vaak niet of zeer beperkt lezen. Om deze reden is in 2016 de Kookapp ontwikkeld speciaal voor deze doelgroep. De Kookapp helpt bij het boodschappen doen en bij het koken binnen een passend budget.

Om de app onder de doelgroep breder bekend te maken, de voordelen en het gebruik te stimuleren heeft Amerpoort, in samenwerking met Humanitas en Reinaerde, een kookwedstrijd georganiseerd in een echte kookstudio. Gebruikers die graag koken met de Kookapp, hebben een ultieme kans gekregen om mee te doen aan deze kookwedstrijd. Nooit eerder is een event als deze georganiseerd in een professionele kookstudio. Alles is mooi in beeld gebracht en dit zal andere kookliefhebbers met een licht verstandelijke beperking ook motiveren om de Kookapp te gebruiken.

Er zijn ook 3 video’s opgenomen waarin cliënten vertellen over hun ervaring en uitleggen wat zelf (leren) koken hen oplevert. Op de langere termijn zal met de Kookapp het zelfvertrouwen in eigen vaardigheden en zelfredzaamheid toenemen. Gebruikers van de Koopapp zijn trots op hun toegenomen zelfredzaamheid in het kookproces en worden uitgedaagd tot nieuwe recepten maken. Daar vertellen ze graag over. Met de video’s krijgt dat verhaal een veel groter bereik. Men hoort deze ervaringen liever van een ervaringsdeskundige dan van een begeleider. Video’s zijn daarbij een veel effectiever middel dan bijvoorbeeld een folder.

Fijn dat PL Fondsenwerving de kookwedstrijd en promotie video’s heeft kunnen helpen financieren met behulp van fondsenwerving. De gulle giften van Stichting SFO, NCPH en Dr. C.J. Vaillant Fonds hebben gezorgd dat De Kookapp onder een veel groter publiek bekend wordt en hierdoor het gebruik vergroot.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.