Lekker bewegen op de trampoline

Een elektrische trampoline, die cliënten meer beweging en nieuwe sensaties biedt, is geplaatst op Dagbesteding Noorderlicht van Ipse de Bruggen in Waddinxveen.

De cliënten vinden de trampoline super leuk! Het zorgt voor meer geluksmomenten, meer beweging (balans) en daardoor meer ontspanning. Het is een zinvolle, fijne dagbesteding en geeft cliënten een gevoel van vrijheid. De trampoline is instelbaar naar verschillende schuine standen tot een horizontale stand. Hierdoor is de trampoline te gebruiken om op te springen, maar ook te gebruiken met balspellen ed. Door het gebruik van de elektromotor is de trampoline arbo technisch verantwoord en ook ruimtebesparend doordat hij aan de muur bevestigd wordt.

De trampoline is te gebruiken door verschillende doelgroepen. Cliënten die in een rolstoel zitten kunnen met behulp van de tillift op de trampoline neergelegd worden. Op deze manier krijgen ze een andere prikkel in hun lichaam, een andere lichaamservaring. De begeleider kan de trampoline zachtjes wiebelen waardoor dit weer een nieuwe ervaring geeft. Cliënten die iets mobieler zijn, maar niet kunnen springen, kunnen op de trampoline gaan zitten en de begeleider kan dan op de trampoline springen waardoor ze wiebelen ervaren. Sommige cliënten kunnen samen met de begeleider gaan staan, zodat ze op een wiebelige ondergrond hun evenwicht moeten bewaren. En er zijn ook cliënten die zelfstandig kunnen springen op de trampoline.

Fijn dat PL Fondsenwerving dit mooie project heeft kunnen realiseren met behulp van fondsenwerving.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.