Zeepgroep “Soapies” van start!”

Het Werkpalet van Ipse de Bruggen heeft eindelijk weer een zeepgroep! Zo’n 15 jaar geleden was een zeepgroep actief op de locatie. Deze groep moest helaas stoppen omdat de verschillende machines verouderd waren en niet meer gebruikt konden worden.

Nu zijn de oude machines vervangen en kunnen de cliënten weer heerlijk zeep maken.
Het doel is mensen met een verstandelijke beperking te laten participeren in de maatschappij door ze naast het maken van producten ook mee te nemen in het verkoopproces, zowel online als op verschillende markten in de omgeving.
Het proces van zeep maken is zeer sensopathisch. Het spreekt de cliënten aan op emotioneel niveau en de geur en tastzin werkt ontspannend. Het is rustgevend, waardoor de cliënt kan werken aan zijn zekerheid en zelfstandigheid.

Het is fijn dat cliënten van verschillende niveaus aan deze uitdagende en creatieve dagbesteding kunnen meewerken. Van laag niveau zeep schaven tot aan het snijden en bedrukken van de zeep zelf. Ze maken de mooiste zeepcreaties in vrolijke verpakkingen.

PL Fondsenwerving heeft de fondsen geworven voor de aanschaf van de nieuwe zeepmachines en materialen. Mede dankzij de bijdrage van Stichting SFO, Fonds 1818, Stichting Arie Kuiper Fonds en Beheerstichting Loswal “De Bonnen” kon de nieuwe zeepgroep starten!

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.