Ouderen filmproject “Huis op stelten”

‘We zitten hier niet achter de geraniums’, dat is de rode draad van de speelfilm Huis op Stelten. Huis op Stelten is bedacht en gemaakt door senioren in en rondom woonzorgcentrum Leo Polak in Amsterdam-West. Het doel van het filmproject was om ouderen een bijzondere, inspirerende en creatieve dagbesteding te geven en ‘eenzaamheid’ tegen te gaan.

De reality-speelfilm geeft een humoristisch kijkje in het leven van alledag. Conclusie: leven in een woonzorgcentrum is vol afwisseling, menselijke verhoudingen, grapjes, liefde en leed. Op 15 november 2017 ging de film in première in Theater de Meervaart. Op 16 november ging de film in première in woonzorgcentrum Leo Polak.

Tijdens het project kregen senioren de kans om op creatieve wijze talenten te laten zien en te ontwikkelen. Acteerlessen, het script schrijven, grime en acteren: het project bracht gedurende twee jaar een gemêleerde groep ouderen bijeen. In ‘Huis op Stelten’ figureerden 150 bewoners van Leo Polak, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners. Voor alle deelnemers was het de allereerste speelfilm ervaring. Mevrouw Medgot: ‘We hebben veel gelachen, maar het was ook hard werken, soms moest een scène wel tien keer opnieuw’. De heer Goos van Dijk: ‘We wilden in Huis op Stelten laten zien dat alle aspecten van het leven ook hier in Leo Polak gewoon doorgaan. We lachen, kletsen, zijn jaloers, maken ruzie, leven met elkaar mee, zijn verdrietig. Ach, zo is het leven toch?’.

PL Fondsenwerving heeft de fondsenwerving verzorgt voor dit project. ‘Huis op Stelten’ is mede mogelijk gemaakt door de gulle bijdragen van VSB Fonds, Kansfonds, Oranje Fonds en Stichting RCOAK.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.