Een Roze 75+ boot tijdens de Amsterdamse Gay Pride

Op zaterdag 6 augustus 2016 voer een Roze 75+ boot mee in de Canal Parade in Amsterdam. Een primeur: nooit eerder voer een boot met ‘roze ouderen’ boven de 75 jaar mee op de parade van de Amsterdam Gay Pride. Het doel: LHBT-ouderen die wonen bij Amsterdamse en Zaanse zorginstellingen een onvergetelijke dag bezorgen.

De Roze 75+ boot is een gezamenlijk initiatief van Roze 50+ (het samenwerkingsverband van ANBO & COC) en zorginstellingen Amstelring, Cordaan, Evean en Amsta. Alle opvarenden waren bewoners of cliënten van deze zorginstellingen, met hun begeleiders.

Juist op oudere leeftijd is het van belang dat je mag blijven wie je bent. Het meevaren met deze boot is een mooi moment om de relatief onzichtbare groep roze ouderen zichtbaar te maken. De zorginstellingen wiens bewoners mee hebben gevaren, besteden actief aandacht aan seksuele diversiteit, bijvoorbeeld door de ‘Roze Loper’-certificaten. Niet alleen tijdens de Gay Pride, maar het hele jaar door, moeten bewoners zichzelf kunnen zijn. De Roze 75+ boot is een ode aan de voorvechters van het allereerste uur. Zij hebben de Roze Lopers uitgerold voor de huidige generatie.

PL Fondsenwerving heeft namens Amstelring fondsen geworven voor dit bijzondere project. Wij zijn erg trots dat we dit mooie initiatief mede mogelijk hebben gemaakt.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en ontvang elk kwartaal onze nieuwsbrief met ontwikkelingen, projecten en tips voor fondsenwerving.